Kenny Belaey pakt mirakelpodium voor eigen publiek!

Succeseditie UCI World Cup Trials Aalter

Kenny Belaey pakt mirakelpodium voor eigen publiek!

Published

Na een bloedstollende finale schreef de Fransman Gilles Coustellier de eerste UCI World Cup trial van het seizoen op zijn naam. In z’n eigen Aalter knokte Kenny Belaey zich verrassend naar de derde plaats. De viervoudige Elite wereldkampioen verscheen gehavend aan de start aangezien hij een maand geleden drie ribben brak. Luid aangemoedigd door het publiek wist Belaey zichzelf niet alleen te overtreffen, hij bleef ook lang in de running voor de eindzege! Topfavoriet Jack Carthy kende een off-day en eindigde in de finale zesde en laatste.

Tijdens het weekend zakte een slordige 10.000 toeschouwers af naar de Europalaan. Daarmee was de UCI World Cup in Aalter een absoluut publiekssucces. Voor de gekwetste thuisrijder Kenny Belaey hing de prestigieuze opener lang aan een zijden draadje. Belaey reed tot zijn eigen opluchting -en die van zijn supporters- een knappe halve finale op zondagvoormiddag. Dankzij een derde plaats, na wereldkampioen Jack Carthy en Gilles Coustellier, plaatste ‘the Magician’ zich vlot voor de finale van de 26", de koningsklasse van de trialbike.

In de eindstrijd kreeg Belaey in de eerste zone meteen een vijf aan de broek. Door een sterke tweede zone, de zogenaamde woestijnsectie, waarin hij amper één strafpunt liet optekenen, legde Kenny de basis voor zijn podiumplaats.  Door de lengte van de secties en de hoge moeilijkheidsgraad lagen de scores van alle finalisten uitzondelijk hoog. Uiteindelijk zette Belaey de kroon op het werk met een mooie finale zone in de watersectie. De Aalternaar strandde op slechts twee puntjes van de tweede, Vincent Hermance. Kenny Belaey was in Aalter overigens de enige Belg die de finale haalde. Iciar van den Bergh sneuvelde in de halve finale, hij werd 13de in de eindstand. Bij de vrouwen werden Perrine Devahive en Charlotte Coen respectievelijk 13de en 16de.

Finale Elite mannen 26” 
1. Gilles Coustellier (FRA) 15, 2. Vincent Hermance (FRA) 18, 3. Kenny Belaey (BEL) 20, 4. Nicolas Vallee (FRA) 22, 5. Pol Tarres (SPA) 25, 6. Jack Carthy (GBR) 35

Kenny Belaey: “Eerlijk gezegd leek het tot vorige zaterdag onwaarschijnlijk dat ik hier mezelf behoorlijk zou kunnen verdedigen! Sinds zondagavond kwam de omkeer waardoor ik met veel minder pijn kon rijden. Ik ben erg blij dat ik in zo’n moeilijke omstandigheden voor eigen publiek toch maar weer op het podium sta! Door mijn ribkwetsuur kon ik de voorbije weken niet optimaal trainen. Dat kwam me zuur te staan in de finale. De krachten die je nodig hebt in je handen was er niet altijd. Aan de andere kant is het héél erg positief dat ik alsnog zo ver kwam hoewel ik lang niet op mijn best was. Dat laat het beste verhopen voor de wedstrijden later op het seizoen. Hiermee heb ik ook de pech van Aalter in 2012 (red. Belaey brak toen zijn pols) van me afgeschud. Deze editie was dan ook over de hele lijn een voltreffer!

Naast het sportieve ben ik als organisator zéér tevreden over het weekend. Samen met alle medewerkers hebben we in Aalter een absoluut topevenement neergezet. De sfeer was schitterend, het niveau van de wedstrijden was hoger dan ooit en door de massale publieke belangstelling zag de arena er echt fantastisch uit. Daarnaast vind ik het als topsporter persoonlijk leuk om te zien hoe ik mensen heb kunnen laten meegenieten en meeleven met mijn prestaties.  Dat we op die manier zowel live als via alle mediakanalen veel mensen bereiken die nog nooit competitietrial hebben gezien, is misschien wel de grootste bonus! Van de rijders kregen we bovendien veel lof over de manier waarop het parcours was aangelegd. Dat doet deugd na al het werk dat we de voorbije weken en maanden hebben verzet."

De foto’s in bijlage zijn vrij te gebruiken voor redactionele doeleinden. Gelieve de naam van de fotograaf ‘Leo Zhukov’ te vermelden als u de foto’s gebruikt. Contacteer ons als u bijkomende foto’s, beelden in hoge resolutie of commercieel gebruik van deze foto’s wenst.

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

53833_Elite26_Results_SF.PDF

pdf | 85.1 KB

Download
53833_Elite20_Results_SF.PDF

pdf | 85.4 KB

Download
53833_Elite26_Results_QF.PDF

pdf | 88.9 KB

Download
53833_Elite20_Results_QF.PDF

pdf | 90.6 KB

Download
53833_Women_Results_SF.PDF

pdf | 84.1 KB

Download
53833_Elite26_Results.PDF

pdf | 88.3 KB

Download
53833_Women_Results.PDF

pdf | 86.2 KB

Download
53833_Elite20_Results.PDF

pdf | 89.5 KB

Download
Gilles_Coustellier.jpg

image | 275 KB

Download
PODIUM26inch.jpg

image | 263 KB

Download
ACTIE_KENNY3.jpg

image | 436 KB

Download
ACTIE_KENNY2.jpg

image | 267 KB

Download
ACTIE_KENNY1.jpg

image | 267 KB

Download
Related Stories
Gilles Coustellier claims epic World Cup opener in Aalter!

ago

The five-round UCI World Cup Trials  kicked off with a bang. Aalter, Belgium was a special stage where those in attendance, about 10.000 spectators over the weekend, witnessed uncut trialbike magic! Fittingly for an historic event it was one of the sports greats, France’s Gilles Coustellier who claimed the win in the men Elite 26”.
Kenny Belaey 13de op WK Cross-country Eliminator

ago

Na de 26” finale in de trialbike sloot Kenny Belaey het allereerste Urban Cycling wereldkampioenschap in het Chinese Chengdu af met deelname aan de Cross-Country Eliminator wedstrijd. De bronzen medaille winnaar in de trialbike werd in de XCE 13de. De Fransman Titouan Ganier-Perrin die al Europees kampioen was, pakte de wereldtitel. Bij de dames werd Fien Lammertyn, de vrouw van Belaey, zevende in de Eliminator.
Kenny Belaey inspireert nieuwe Cirque du Soleil show 'Volta'

ago

Voor hun nieuwste show, Volta, putte Cirque du Soleil inspiratie uit de wereld van actiesporten. Niet toevallig kwamen ze zo bij trialbikelegende Kenny Belaey terecht. De meervoudige wereldkampioen fietstrial was eind vorig jaar tijdens de voorbereiding van Volta zelf te gast in de indrukwekkende ‘Creation Studio’ in Montreal. Nu is Belaey opnieuw in Canada om het eindresultaat te zien!
Kenny Belaey op de Kjeragbolten

ago

Wat drijft avonturiers of actiesporters? Wat ze doen is alvast niet met de bedoeling om met een trofee te pronken of om ‘de transfer van de eeuw’ te verzilveren. Toen trialbike legende Kenny Belaey onlangs naar de wereldberoemde Kjeragbolten in Noorwegen trok, wist hij zelf niet precies waarom. De beroemde rots bleek uiteindelijk een grotere uitdaging dan verwacht… Zelfs voor één van de meest ervaren fietshelden ter wereld. Hier is het hele verhaal.

Gilles Coustellier claims epic World Cup opener in Aalter!

The five-round UCI World Cup Trials  kicked off with a bang. Aalter, Belgium was a special stage where those in attendance, about 10.000 spectators over the weekend, witnessed uncut trialbike magic! Fittingly for an historic event it was one of the sports greats, France’s Gilles Coustellier who claimed the win in the men Elite 26”.