Kenny Belaey in de NBA

Kenny Belaey in de NBA

Published

De vetste actie, de allerbeste spelers en de grootste stadions. Geen wonder dat de Amerikaanse NBA is uitgegroeid tot de belangrijkste basketcompetitie ter wereld. Daar horen ook halftime-shows van wereldformaat bij. Onze landgenoot Kenny Belaey werkte de voorbije twee weken een Amerikaanse mini-tournee af waarbij hij trialshows gaf tijdens de pauze van vier NBA wedstrijden.

In september pakte de Aalterse trialbiker nog brons op het WK in Val di Sole. De NBA shows sloten zijn seizoen af in schoonheid. Van het Milwaukee (Wisconsin) van de Bucks trok hij naar het legendarische United Center (Chicago Bulls weet u wel). Daarna sloot Belaey in schoonheid af met een spetterend spektakel tijdens de rust van Indiana Pacers – Charlotte Pacers.“Het is altijd fantastisch om voor een enthousiast publiek in dergelijke grote arena’s te mogen optreden. Die halftime shows mag je qua intensiteit gerust met een trialbike wedstrijd vergelijken. Ze zijn kort, maar explosief en spectaculair,” legt Kenny uit. Van de obstakels die worden gebruikt op het parket, de opbouw van zijn show tot de interactie met het publiek, alles wordt op voorhand tot in de puntjes voorbereid.
Voor de meeste Amerikaanse fans is het de eerste keer dat ze de acrobatie én power van het fietstrial met eigen ogen zien. Dat Belaey het publiek steevast uit hun dak laat gaan, zegt veel over zijn vakmanschap. “Basket in de NBA is waanzinnig snel en athletisch. Een act tijdens de pauze die statisch is, zou dan ook niet werken! Voor zo’n volle zaal voel je écht de energie en dat is heel motiverend. Samen met de muziek en de cheerleaders wordt mijn optreden dan een totaalspektakel. Het is mijn uitdaging om de mensen in de zaal te houden tijdens de halftime. De Amerikanen zijn een dankbaar publiek maar het geeft altijd voldoening als je iedereen meekrijgt,” aldus de negenvoudige wereldkampioen.
Kenny is in de NBA niet aan zijn proefstuk toe. Sinds 2012 blaast hij basketfans over de plas enkele keren per jaar van hun sokken tijdens de halftime shows. Het professionalisme van Belaey en die van het Amerikaanse sportentertainment is blijkbaar een goede match want er komen steeds meer aanvragen. Doug Morgan, operationeel en fanmanager van de Indiana Pacers, legt uit waarom. “Kenny geeft altijd het beste van zichzelf als we ‘m naar hier halen voor een Pacers wedstrijd. Het publiek kan niet stoppen met oooing and awwwing, man! Zijn show duurt maar zes minuten maar het is non-stop actie. Daarnaast is hij ook nog eens een topper om mee te werken. Wij willen hem in ieder geval jaar na jaar terug hebben.”
Voor Belaey bieden de uitstapjes ook een gedroomde kijk in de coulissen van het Walhalla van het basket. Naast de glitter en glamour van toplonen, droomwagens en knappe cheerleaders blijkt de NBA vooral een geoliede, uiterst professionele entertainmentmachine weliswaar met topsport als basis. “Een voorkeur voor een bepaald team heb ik niet maar mijn bewondering voor de toppers in de NBA is inderdaad alleen maar gegroeid. Profbasketters krijgen hier een loodzwaar programma voorgeschoteld met veel wedstrijden en verplaatsingen. Tel daar de media-aandacht en de hevige concurrentie bij en je begrijpt hoe uniek een speler als James Harden is.”
Trialbike rider Kenny Belaey entertaining the crowd during the Indiana Pacers - Charlotte Hornets NBA halftime show. Phtoto: 'Pacers'Kenny Belaey flying over six Indiana Pacemates: Photo: 'Pacers'Belaey trialbike jump at Bankers Life Fieldhouse. Photo: 'Pacers'Kenny Belaey performing at Indiana Pacers halftime show. Photo: 'Pacers'Portrait Kenny Belaey
Kenny Belaey in actie, foto: Pacers

Kenny Belaey in actie, foto: Pacers

Tijdens de show houdt Kenny het publiek op het puntje van hun stoel! foto: Pacers

Tijdens de show houdt Kenny het publiek op het puntje van hun stoel! foto: Pacers

Kenny Belaey springend over de cheerleaders, foto: Pacers

Kenny Belaey springend over de cheerleaders, foto: Pacers

Belaey maakte een gesmaakte doortocht in de NBA! foto: Pacers 

Belaey maakte een gesmaakte doortocht in de NBA! foto: Pacers 

Portret Kenny Belaey

Portret Kenny Belaey

    Copy as a Plain Text

    Share

    Kenny Belaey in the NBA

    Awesome fast-paced action, the very best players and the coolest arenas.